InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Simulacre d'incendi a l'Hospital de Palamós
Publicat  14/11/2014
reduïr mida del text ampliar mida del text  


El dijous 13 de novembre al matí, l’àrea d’obstetrícia de l’Hospital de Palamós va ser escenari d’un simulacre d’incendi. Es va produir fum sintètic en una de les habitacions i com a conseqüència es van activar els detectors de fum i per tant l’alarma contra incendis.

Un cop detectada i confirmada l’emergència, des del Centre de Control de l’Hospital de Palamós es va posar en marxa el protocol de trucades: en primer lloc es va contactar amb el telèfon d’emergències 112, seguidament amb la policia local de Palamós i amb tot l’equip d’autoprotecció de l’Hospital de Palamós (Cap d’Emergència, Cap d’Intervenció, Equips de Segona Intervenció i Caps d’Evacuació i Confinament).

El Cap d’Emergència de l’Hospital de Palamós va activar el pla d’Autoprotecció, es va evacuar en primera instancia al pacient de l’habitació, tot seguit es va realitzar una evacuació preventiva d’acompanyants de pacients, en total 20, dirigint-los al punt de reunió exterior.

Per últim, es va realitzar una evacuació horitzontal des de l’hemiplanta d’obstetrícia cap a l’hemiplanta de ginecologia i pediatria dels pacients ingressats: un total de 7 pacients amb diferents condicions de mobilitat.  

Tant els acompanyants com els pacients, en aquest cas han estat representats per figurants.

L'objectiu principal del simulacre va ser el de verificar la idoneïtat dels procediments i accions descrites en cas d’incendi i recollits al Pla d’Autoprotecció de l’Hospital de Palamós, comprovar els canals de comunicació entre el personal del centre i el Centre de Control de l’Hospital de Palamós en cas d’emergència, verificar el temps de comunicació entre el personal, amb l’administració i serveis externs d’emergència, i conscienciar a treballadors de l’Hospital de Palamós de la importància del Pla d’Autoprotecció i de les formacions realitzades en aquest àmbit.

Aquest exercici va servir per detectar punts de millora en relació a la comunicació interna i organització entre els membres de l’Equip d’Autoprotecció del centre.

L'equip de coordinació del simulacre agraeix especialment la participació de tots els voluntaris que desinteressadament van fer possible l'execució del mateix.


 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies