InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Palamós inicia la instalˇlació de la zona verda d'estacionament als barris de Mas Guŕrdies, Cases Noves i Eixample Nord
Publicat  24/11/2014
reduďr mida del text ampliar mida del text  


Dilluns 24 de novembre l’empresa Giropark, concessionària de les àrees d’estacionament regulat a Palamós, inicia les tasques de pintat de les places d’aparcament i d’ubicació dels parquímetres de la nova zona verda que es desplegarà als barris de Mas Guàrdies, Cases Noves i Eixample Nord, on hi resideixen prop de 3000 persones. Es preveu que aquestes feines d’instal·lació finalitzin en el període màxim d’una setmana i, d’aquesta manera, poder iniciar el procés operatiu del sistema a partir del dia 1 de desembre.

En total es preveuen 343 places d’aparcament que s’ubicaran en 23 carrers diferents d’aquests tres barris, concretament: Anselm Clavé, Astruc Ravaia, Balmes, Cristòfol Colom, Empordà, Foment, Hospital, Josep M. Sert, Lleida, Lluís Barceló i Bou, Mare de Déu de Montserrat, Mas Guàrdia, Mossén Gaspar Bosch, Muntaner, Pompeu Fabra, Puigpedró, Remigi Robau i Morató, Roqueta, Santiago Russinyol, Tarragona, Vicenç Bou, Xaloc i la plaça de Pere el Gran.

Aquest projecte d’estacionament vinculat a l’Ordenança reguladora de les Àrees d’Estacionament Regulat al municipi (ADER) forma part de les demandes dels veïns d’aquests barris que, un cop executat el projecte de rehabilitació i reforma integral realitzada mitjançant el projecte “Palamós Millora”, reclamaven poder assegurar l’estacionament dels seus vehicles dins aquest àmbit.

Zona verda gratuïta per a veïns i tarifes toves per a treballadors i propietaris no residents
L’Ajuntament de Palamós i els representants de l’Associació de Veïns Mas Guàrdies, Cases Noves i Eixample Nord; així com amb col·lectius socials i lúdics d’aquests barris, van establir de manera definitiva que per als veïns del municipi (vehicles dels quals es paga l’impost de circulació a Palamós) l’aparcament en les zones verdes ubicades en aquests barris seria totalment gratuït. D’aquesta manera l’Ajuntament de Palamós va aprovar en el ple municipal del passat setembre la modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa (vinculada a l’Ordenança ADER), aplicant la bonificació de l’import de 0,20 cèntims d’euro al dia que fins aquell moment s’establia per als veïns.

La resta de les tarifes previstes no s’han modificat. Així les persones que treballen a empreses situades dintre de l’àmbit de la zona verda s’aplica un cost de 2 € al dia; per als propietaris d’immobles a la zona però no residents, 5 € dia; mentre que la tarifa estàndard serà d’1,50 € hora (amb un màxim de 4 h) i de 8 a 20 h.

Garantir l’estacionament millorant la mobilitat i la seguretat
L’objectiu de la implementació de la zona verda és el de garantir l’estacionament dels veïns del municipi i dels treballadors d’aquest àmbit, ordenant al mateix temps l’aparcament de vehicles en una zona altament freqüentada degut a la ubicació de l’hospital comarcal. Aquesta mesura permetrà reduir el volum de circulació aconseguint millorar la mobilitat i la seguretat en aquests àmbits del municipi.

Informació i assessorament del funcionament
Durant aquest mes de novembre l’Ajuntament de Palamós ha fet arribar un tríptic informatiu a tots els veïns d’aquests barris i als centres de treball ubicats dins l’àmbit, amb les dades del funcionament i tarifes de la nova zona verda.

Un cop es posi en funcionament la zona verda els mateixos vigilants d’aquests espais tarifats informaran i assessoraran als veïns i usuaris. A banda, l’empresa concessionària del servei establirà una oficina d’informació ADER a les dependències de l’Àrea de Via Pública del carrer de Josep Joan, 37, (tel: 902 750 351) tots els dimarts, dijous i dissabtes d’11 a 13 h.

El sistema de funcionament que s’establirà no comportarà cap mena de gestió ni de retirada de tiquet per part de les persones propietàries de vehicles dels quals es paga l’impost de circulació a Palamós i, per tant, que tenen l’estacionament gratuït. En aquests casos el vigilant de la zona verda serà l’encarregat de consultar la base de dades del cens i comprovar que la matrícula del cotxe estacionat la zona verda i sense tiquet, forma part de vehicles amb l’impost de circulació vigent a la vila i, per tant, amb tarifa 0.

Per als ciutadans de Palamós amb vehicles en règim de rènting, leasing o lloguer superior a tres mesos, o que són conductor principal d’un vehicle d’empresa; per als propietaris d’immobles no residents i els treballadors d’empreses ubicades dins l’àmbit, caldrà que abans de la utilització de la zona verda acreditin la seva condició a l’oficina ADER i, d’aquesta manera beneficiar-se de les tarifes toves previstes.

Procés participatiu per a la millora de l’Ordenança ADER
Amb l’objectiu de seguir millorant les zones d’estacionament del municipi, l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós obrirà, del 24 de novembre al 31 de desembre de 2014, un procés participatiu mitjançant el qual els ciutadans puguin fer propostes, aportacions i suggeriments sobre la millora del text refós de l’Ordenança reguladora de l’estacionament de vehicles sota contol d’horari limitat, “zona blava i zona verda” (ADER).

Les persones que ho desitgin podran consultar el text refós de l’Ordenança a la pàgina web municipal i, posteriorment, fer les aportacions que considerin directament a la seu de l’Àrea municipal de Seguretat i Mobilitat (c/ Josep Joan, 37). Posteriorment l’Ajuntament de Palamós estudiarà les aportacions presentades per tal de valorar la seva incorporació a l’Ordenança que s’aprovarà a principis d’any.

Font: Ajuntament de Palamós.

 

 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies