InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Entrevista a la llevadora Gabriela Pérez Noceti, des del camp de refugiats grec de Ritsona
Publicat  05/05/2017
reduïr mida del text ampliar mida del text  


04.05.2017

La Gabriela Pérez Noceti, recentment arribada de Grècia, explica a través d’una entrevista la seva vivència com a llevadora voluntària durant 5 mesos a la clínica que Creu Roja gestiona al camp de refugiats de Ritsona d’aquest país. Aquest acull 180 famílies procedents majoritàriament de Síria, arribades a Grècia de maneres molt diferents, i moltes d’elles molt precàries.

La Gabriela, “Gabi” tal com la coneixem, dedica aquesta entrevista que li fa Creu Roja als professionals que estan al camp i als seus pacients, dones i nenes adolescents que lluiten pel dret a una maternitat protegida i segura.

A l’entrevista comenta que gràcies als professionals i voluntaris que treballen en el mateix terreny s’aconsegueix que ens pugui arribar informació de primera mà i sense cap filtre, i relata experiències tremendes, difícils de digerir, i com n’és d’important poder treballar la part emocional a l’hora de treballar amb persones refugiades que provenen d’un context de guerra i han hagut de deixar tantes coses enrere, la família, la casa, els amics...

“Aquí aprens a relativitzar, a reubicar prioritats, a adaptar-te a l’inesperat…i a que sempre es pot tornar a marcar un rumb nou a la teva vida".

La Gabi està molt agraïda per l’ajuda rebuda pels membres de l’equip de ginecologia i obstetrícia de l’Hospital de Palamós, gràcies a la qual s’ha pogut fer un seguiment a distància d’embarassos complicats que ella atenia durant la seva estada i trobar una solució a cada cas.

Us deixem l'enllaç aquesta entrevista, que ben segur no deixarà ningú indiferent.

Fotografies: Creu Roja Espanyola.


Galeria d'imatges
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies