InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Activitats per promoure la tasca dels infermers i infermeres a l'atenciˇ primÓria
Publicat  11/05/2017
redu´r mida del text ampliar mida del text  


Durant tot el dia i en commemoració del Dia Internacional Infermeria, Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) realitzarà diferents accions de sensibilització a les diferents ABS de la Bisbal d’Empordà, Palamós, Torroella de Montgrí i Palafrugell.

Tots els usuaris disposen d’un metge de capçalera assignat, però no tothom coneix que té  un/a infermer/a assignat/da. Per això, a l’entrada d’aquestes Àrees Bàsiques de Salut s’instal·laran taules per a informar sobre les especialitats d’infermeria que es poden trobar a l’atenció primària, quines són les seves funcions - es repartiran uns tríptics informatius - i s’informarà de quin és el/la seu/va infermer/a de capçalera assignat/da, en cas que es desconegui.

A més, s’instal·laran pòsters de la campanya i missatges recordatoris a les pantalles dels centres.

Per què el 12 de maig?

El Dia internacional de la infermeria se celebra cada 12 de maig, en homenatge al naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 – Londres 1910), considerada la "mare de la infermeria moderna", que va crear el primer model conceptual d’infermeria i va demostrar la rellevància de les cures infermeres.

Nightingale va fundar també la primera escola d’infermeria el 1860 a l’Hospital Saint Thomas de Londres, actual King’s College i el seu treball va inspirar a Henri Durant, fundador de la Creu Roja i autor de les propostes humanitàries de la Convenció de Ginebra.

El Dia Internacional de la Infermeria se celebra des del 1965, i està promogut pel Consell Internacional de la Infermeria.

Documents associats per descarregar
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | PolÝtica de cookies