InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
L'ABS de Palafrugell compleix 20 anys en funcionament
Publicat  15/05/2017
redu´r mida del text ampliar mida del text  


6 dels 12 treballadors que porten 20 anys treballant a l'ABS Palafrugell

Avui es compleixen 20 anys de la gestió del centre d’Atenció Primària de Palafrugell per part del CABE (Consorci Assistencial del Baix Empordà), que va entrar en funcionament el 15 de maig de 1997 i va ser inaugurat pel Conseller de Sanitat i Seguretat Social, Eduard Rius, el 26 de setembre de 1997.

Durant aquests 20 anys, l’ABS ha prestat els serveis d’atenció primària de salut als municipis de Palafrugell, Begur, Pals, Mont-ras, Torrent i Regencós. Va ser la primera en disposar d’unitat docent i oferir residència de medicina familiar i comunitària a la comarca del Baix Empordà el 2007.

La seva activitat s’ha vist augmentada al llarg dels anys i si bé el 1999 es realitzaven unes 146.000 visites, el 2016 l’activitat ha pujat fins a les 220.000 visites durant l’any, un 50% més que als seus inicis. Pel que fa a la població a qui dona cobertura, també s’ha ampliat i ha passat dels 24.000 als 31.000 habitants, i un 20% d’aquesta és població immigrada. És per això que els professionals de l’ABS també han augmentat: dels 54 als 81.

Al capdavant de l’ABS de Palafrugell  han passat 7 directors diferents. La Dra. Montse Figuerola va ser la primera directora i l’han seguit per ordre cronològic el Dr. Xavi Pérez, la Dra. Sara Rodríguez, el Dr. Jesús Sànchez, el Dr. Emili Mas, la Dra. Esther Vilert i el Dr. Nacho Pascual, que n’és l’actual director des de gener de 2017.

Serveis actuals
L’edifici té una superfície de 2.400 m2 i actualment ofereix els serveis de medicina familiar i comunitària, pediatria, ginecologia, odontologia i rehabilitació. Les urgències estan obertes les 24 hores del dia i té programa d’estiu, que consisteix en un reforç horari i de professionals durant els mesos de juliol i agost a causa de l’augment de la població.

Actualment hi treballen 81 professionals, 12 dels quals hi són des de l’entrada en funcionament de l’ABS: Esther Amengual, Joana Casellas, Maite de Cos, Rosa Hernández, Anna Matamala, Emili Mas, Mercè Pallarès, Rosa Pascual, Olga Picazo, Marta Rutllant, Montse Verdaguer i Dolors Virgos.

A tots els professionals que hi treballen o hi ha treballat, moltes gràcies per la vostra dedicació!

 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | PolÝtica de cookies