InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
UrgŔncies" Vine a primÓria!
Publicat  04/07/2017
redu´r mida del text ampliar mida del text  


Primaria Estiu

04.07.2017
Amb l’arribada de l’estiu, la població estacional de les zones costaneres creix considerablement. Al Baix Empordà hi resideixen uns 132.000 persones però es calcula que durant la temporada estival aquesta xifra puja fins a 220.000 persones. Això suposa unes 90.000 persones addicionals que representa gairebé un 70% més de residents als quals donar cobertura assistencial en cas d’urgències.

Aquest augment sovint comporta situacions de concentració de pacients a urgències de l’Hospital de Palamós, que és l’únic de la comarca. Això és degut a que sovint s’acudeix a les urgències amb problemes de salut lleus i que poden ser atesos a d’altres centres d’atenció continuada com els CAP o els consultoris locals.

Reforç d’estiu
Durant els mesos d’estiu, es reforcen els centres assistencials amb més augment de població estival per tal de fer front a aquesta situació. És el cas dels consultoris de l’Estartit i Sant Antoni de Calonge i dels CAP de Palamós i Palafrugell. En els dos primers casos, s’amplia l’horari d’atenció respecte l’hivern, que passa a ser d’11 a 20 h cada dia per a Sant Antoni de Calonge i de 9 a 20h de dilluns a divendres i d’11 a 20h els caps de setmana i festius per a l’Estartit.

Consulta del temps d’espera
El web de SSIBE (Serveis de Salut Integrats Baix Empordà) també disposa d’informació en temps real per consultar el temps d’espera als nostres centres i així planificar a quin centre és més convenient assistir.

A nivell català, també existeix l’APP InfoUrgències, que proporciona el temps d’espera a tots els hospitals catalans.

Campanya “Creus que has d’anar a urgències?”
Aquesta primavera el Departament de Salut ha endegat una campanya “Creus que has d’anar a urgències?” Truca al 061. Vol conscienciar al ciutadà dels beneficis d’emprar el telèfon 061, com per exemple, el de saber a quin centre anar per rebre l’atenció més ràpida, estalviant-se desplaçaments i temps d’espera innecessaris. Aquest servei funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i està format per un equip de més de 200 professionals de la salut.


Documents associats per descarregar
  • Planell de tots els centres assistencials del Baix EmpordÓ i els seus horaris d?atenciˇ d?urgŔncies.Descarregardescarregar
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | PolÝtica de cookies