InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Nova ediciˇ del curs de reumatologia
Publicat  13/03/2018
redu´r mida del text ampliar mida del text  


Reumatologia

13.03.2018
Després de l’èxit del curs de formació en reumatologia, aquest any es realitzarà una segona edició del curs a mode d'actualització de l’especialitat per apropar el coneixement i els avenços que s'estan produint en els darrers temps en el camp i per estrènyer els vincles amb els metges de capçalera, tant necessaris per aconseguir una millor atenció als pacients que pateixen aquestes patologies.

S’han programat un total de 5 sessions, adreçats especialment per a metges de família, que s’iniciaran el dimarts 10 d’abril i es realitzaran cada dimarts fins el 15 de maig. Són les següents:

- 10 d’abril: artritis inflamatòria
- 17 d’abril: Introducció a la reumatologia
- 24 d’abril: raquis
- 8 de maig: Patologia metabolisme ossi
- 15 de maig: tractaments en reumatologia

Les inscripcions són gratuïtes però cal inscripció prèvia per tal de controlar l’aforament de la sala, que està limitat a 20 persones. Per a personal intern de SSIBE, cal confirmar l’assistència a través del Moodle. En el cas de personal extern, s’ha de realitzar per correu electrònic a formacio@ssibe.cat. Totes les sessions es realitzaran a la nova aula de formació, ubicada al Carrer Companys, 43, excepte la darrera sessió que serà a l’aula d’ofimàtica.

 
Què és la reumatologia?
La reumatologia és una especialitat mèdica dedicada als trastorns mèdics no quirúrgics de l'aparell locomotor i del teixit connectiu, en general a problemes mèdics que afecten el cor,ossos, articulacions, ronyons, pell i pulmons i poden produir dolor, inflamació, rigidesa, limitació de moviment i deformitat

Actualment, existeixen més de 200 malalties reumàtiques i poden afectar qualsevol rang d’edat. En conjunt, aquestes patologies afecten a 1 de cada 4 adults a Espanya i són la segona causa de consulta en atenció primària, després de les infeccions respiratòries agudes, i la primera causa per incapacitat del nostre medi. A més, les malalties de l’aparell locomotor són les que més deterioren la qualitat de vida de les persones, per davant de les malalties de pulmó o cor.

Documents associats per descarregar
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | PolÝtica de cookies