InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Ens adherim a la Setmana de l'Energia
Publicat  04/06/2018
redu´r mida del text ampliar mida del text  


Setmana de l'Energia

04.06.2018
Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, la Setmana de l’Energia és una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. Aquest any també coincideix amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

Aquest any i per primer cop, SSIBE s’ha adherit a la campanya i s’han preparat diferents accions tant per a professionals com per a la ciutadania, com són una xerrada informativa sobre la gestió energètica en hospitals, un concurs d’idees innovadores, un taller pràctic de residus o una visita guiada a l’Espai Zero d’Olot.

Xerrada sobre estalvi energètic
Adreçada a tots els professionals de l’entitat i també a la ciutadania interessada en la gestió eficient de l’energia, el proper 9 de juliol a les 14h, se celebra la xerrada “Millores d’estalvi energètic en instal·lacions existents d’edificis d’ús sanitari”, a càrrec de Pere Rodríguez, cap d’Enginyeria de SSIBE.

La inscripció és gratuïta.

Exposició sobre tabac i medi ambient
Des de finals de maig, es pot visitar una exposició fotogràfica al CAP de Palamós, que gira entorn el tabac i els seus efectes en el medi ambient, com poden ser la deforestació, els pesticides, l’aigua, el fum, les burilles o els incendis que provoca.

Es pot veure fins a finals de juny, quan anirà a d’altres centres d’atenció primària.

Concurs d’idees de bones pràctiques ambientals per a l'estalvi d'energia als nostres centres.
Tot i haver aconseguit grans estalvis energètics degut a l'optimització de les nostres instal·lacions, així com també una major sensibilització a l'hora d'implantar bones pràctiques ambientals en la nostra tasca professional diària, encara queda camí a recórrer. És per això, que us animem a ser creatius i participeu en aquest concurs d'idees innovadores per a aconseguir estalviar energia. S'avaluarà la viabilitat d'implantació de totes les propostes i es donarà resposta a tots els participants, així com un petit obsequi. 

Taller de reciclatge de residus
S’ha preparat un taller dinàmic i pràctic per tal d’actualitzar coneixements sobre els quatre grups de residus i quins elements van a cada contenidor.

  • Palafrugell Gent Gran: 20 de juny, en doble sessió, a les 12h i les 15.30h
  • CAP de Palafrugell: 22 de juny a les 14h
  • CAP de Torroella: 19 de juny a les 14h
  • Palamós Gent Gran: 4 de juliol a les 13.45h.
Aquesta és una iniciativa únicament per a professionals de la nostra entitat. Cal confirmar assistència a nvidal@ssibe.cat 

Visita a l’Espai Zero d’Olot
El 6 de juliol a les 12h es realitza una visita a l’Espai Zero d’Olot, el primer centre estatal 100% autosuficient energèticament, és a dir amb un balanç energètic igual a zero.

Aquesta és una iniciativa únicament per a professionals de la nostra entitat. L’activitat es gratuïta gràcies al projecte Empresa Saludable.  Cal confirmar assistència a nvidal@ssibe.cat 

Altres activitats a Palamós
L’Ajuntament de Palamós a través de la seva àrea de medi ambient, realitza també un parell d’activitats relacionades amb la campanya. Així, el diumenge 3 de juny s’ha realitzat una sessió de neteja del litoral de la platja de Castell. Les places són limitades i cal inscriure’s a info@kayakingcostabrava.com si es vol anar en caiac o bé naturapalamos@gmail.com si es vol fer l’activitat a peu.

L’altra activitat és una xerrada informativa el 5 de juny a càrrec de la cooperativa d’energia elèctrica verda Som Energia. Es realitza a la Biblioteca de Palamós, a les 19.30h i l’entrada és lliure.

Informació relacionada:
Consells de bones pràctiques
Setmana de l’Energia  2018
Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2018 

 

Documents associats per descarregar
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | PolÝtica de cookies