InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Tens una urgŔncia' Vine a primÓria!
Publicat  27/06/2018
redu´r mida del text ampliar mida del text  


mapa

27.06.2018
Amb l’arribada de l’estiu, la població estacional de les zones costaneres creix considerablement. Al Baix Empordà hi resideixen uns 132.000 persones però es calcula que durant la temporada estival aquesta xifra puja fins a 220.000 persones. Això suposa unes 90.000 persones addicionals que representa gairebé un 70% més de residents als quals donar cobertura assistencial en cas d’urgències.

Aquest augment sovint comporta situacions de concentració de pacients a urgències de l’Hospital de Palamós, que és l’únic de la comarca. Això és degut a que sovint s’acudeix a les urgències amb problemes de salut lleus i que poden ser atesos a d’altres centres d’atenció continuada com els CAP o els consultoris locals.

Reforç d’estiu
Durant els mesos d’estiu, es reforcen els centres assistencials amb més augment de població estival per tal de fer front a aquesta situació. Alguns centres, per exemple, amplien horaris d’atenció respecte l’hivern. És el cas dels consultoris de l’Estartit i Sant Antoni de Calonge. A Sant Antoni de Calonge serà d’11 a 20 h cada dia i a l’Estartit serà de 9 a 20h de dilluns a divendres i d’11 a 20h els caps de setmana i festius.

Consulta abans el temps d’espera
El web de SSIBE (Serveis de Salut Integrats Baix Empordà) també disposa d’informació en temps real per consultar el temps d’espera als nostres centres i així planificar a quin centre és més convenient assistir.  A nivell català, també existeix l’APP InfoUrgències, que proporciona el temps d’espera a tots els hospitals catalans.

Des del Departament de Salut es recomana trucar al 061 abans de desplaçar-se a cap centre sanitari. En aquest telèfon es pot consultar a quin recurs assistencial assistir en funció del grau de la urgència. Funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i està format per un equip de més de 200 professionals de la salut, que poden ajudar a evitar desplaçament i temps d’espera innecessaris.

Per facilitar la informació a la ciutadania, s’ha elaborat un planell explicatiu de tots els centres assistencials del Baix Empordà i els seus horaris d’atenció d’urgències, que es repartirà entre les oficines de turisme i les farmàcies del Baix Empordà.

Documents associats per descarregar
  • Planell explicatiu de tots els centres assistencials del Baix Empordà i els seus horaris d?atenció d?urgènciesDescarregardescarregar
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | PolÝtica de cookies