InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
La 'generació del MP3' tindrà problemes d'audició 30 anys abans que els seus pares
Publicat  06/12/2007
reduïr mida del text ampliar mida del text  


Els farmacèutics alerten que les nostres oïdes estan exposades a un greu problema en la societat actual: el DAIR. O, el que és el mateix, el dany auditiu induït pel soroll, un trastorn que passa desapercebut però que ens pot arribar a deixar sords de forma irreversible. Els majors perills són els sorolls industrials que es generen a l'ambient de feina però, també, el soroll que s'anomenen recreatius, que són aquells relacionats amb el temps d'oci com ara escoltar música massa alta. En aquest sentit, els experts alerten del perill que suposen els reproductors portàtils de música, com els MP3. De fet, auguren que els joves que els usen habitualment, l'anomenada generació del MP3 podrien patir problemes d'audició 30 anys abans que els seus pares.
El Consell General de Col·legis Farmacèuticsha recordat que els sorolls per sota dels 75 decibels no causen cap dany a l'oïda, mentre que els que sobrepassen els 140 provoquen un dany immediat, ja que destrueixen els components del sistema auditiu. De la seva banda, els sorolls intermedis, d'entre 80 i 140 decibels, poden ser nocius si hi estem exposats molt de temps. I aquest és, precisament, la potència sonora dels MP3, que poden superar els 120 decibels, principalment si s'usen cascos interns.

Per tal que aquests aparells no afectin l'audició, els farmacèutics recomanen no fer-los servir mai durant més d'una hora seguida i sempre a un 70% del seu volum com a màxim. Si no se segueixen aquests consells, es poden patir lesions a l'aparell auditius. Aquestes lesions són lentes i passen desapercebudes però els usuaris actuals d'MP3 les podrien notar d'aquí a uns anys. De fet, s'augura que aquesta generació pateixi símptomes de pèrdua d'audició 30 anys abans que els seus pares. Als MP3, a més, cal afegir altres formes d'oci que poden afectar l'oïda dels joves, com ara les discoteques o els concerts.

A banda de vigilar el soroll a què ens exposem, els farmacèutics recorden que és molt important realitzar exàmens periòdics per controlar la salut auditiva i han demanat al Govern que posin en marxa campanyes de sensibilització en aquest àmbit. Actualment, es calcula que prop del 20% dels ciutadans pateix algun tipus de deficiència auditiva.   lamalla.net
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies