InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Un web explica què cal fer quan es té mal de cap
Publicat  06/12/2007
reduïr mida del text ampliar mida del text  


Evitar llocs amb olors penetrants, dormir suficients hores al dia, realitzar exercici moderat i, al primer símptoma, prendre un analgèsic d'acció ràpida. Aquests són algunes de les pautes que cal seguir per prevenir el mal de cap, una dolença que afecta cinc milions de catalans. Aquestes i altres recomanacions estan recollides a Cefalia.es, un web interactiu i participatiu on es donen un seguit de consells pràctics per evitar aquesta molesta malaltia.


Cefalia.es és una iniciativa de l'Associació Espanyola de Pacients amb Cefalea (AEPAC) i la companyia farmacèutica Zambon amb l'objectiu de "sensibilitzar i conscienciar la societat sobre la importància d'aquesta malaltia i les conseqüències en el deteriorament de qualitat de vida per a les persones que la pateixen".

El web inclou un decàleg amb els consells per prevenir i tractar aquesta malaltia (es poden consultar en aquest PDF), com ara prendre un analgèsic quan es notin els primers símptomes per evitar que el dolor s'intensifiqui o evitar aliments com la xocolata i el formatge. A més, dóna la possibilitat als internautes d'explicar la seva experiència i ajudar altres pacients aportant nous consells.

Així mateix, s'ha iniciat una enquesta, Què fa quan et fa mal el cap?, per recollir informació sobre les actituds de les persones que pateixen cefalees, com els afecta aquesta malaltia, com actuen, quin tractament segueixen o amb quina freqüència pateixen mal de cap. Amb les dades que es recopilin s'elaborarà un estudi sobre la malaltia.

A banda del web, l'AEPAC i Zambon repartiran material informatiu sobre el mal de cap a les farmàcies i han posat a la disposició dels pacients un telèfon per fer consultes i recomanacions sobre la cefalea. És el 96 325 52 67.     lamalla.net
Galeria d'imatges
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies