InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
El Clínic aconsegueix extirpar una vesícula a través de la boca
Publicat  15/12/2007
reduïr mida del text ampliar mida del text  


L'Hospital Clínic de Barcelona ha efectuat amb èxit una innovadora intervenció, pionera a Espanya: ha aconseguit extirpar la vesícula d'una pacient a través de la boca. Els beneficis d'aquesta operació, que ha costat més de dos anys d'investigacions, és que es redueix el dolor postoperatori i, a més, no deixa cap cicatriu. Aquesta intervenció s'emmarca dins un projecte europeu que treballa per desenvolupar la cirurgia a través dels orificis naturals del cos.
L'operació es va realitzar divendres passat i va ser tot un èxit. La pacient, una dona de 77 anys, evoluciona favorablement, tot i que els metges han advertit que caldrà esperar una mica per conèixer els beneficis de la nova tècnica. Aquesta és la primera vegada que s'aconsegueix extreure la vesícula a través de la boca a tot Espanya. Hi ha hospitals que ho han aconseguit a través de la vagina però, segons ha explicat el Clínic, pot tenir efectes secundaris, com ara problemes a l'hora de mantenir relacions sexuals. A més, evidentment, és una intervenció que només es poden fer les dones.

Per extirpar la vesícula a través de la boca, cal introduir un endoscopi a través de la boca i introduir-lo fins a la cavitat abdominal per poder veure la zona a intervenir. A més, cal fer tres petites incisions de només dos mil·límetres al ventre per introduir els instruments necessaris per operar.

El doctor Antonio María De Lacy, cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal del Clínic i responsable de la intervenció, ha explicat que la nova tècnica s'emmarca dins el projecte europeu Notes, que pretén desenvolupar la cirurgia a través dels orificis naturals del cos com la boca, l'anus, la uretra, les fosses nasals o la vagina. Aquest tipus d'intervencions redueix les molèsties postoperatòries i, a més, milloren el resultat estètic ja que no deixen cicatrius visibles.   lamalla.net
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies