InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Quatre de cada deu nens catalans té càries
Publicat  15/12/2007
reduïr mida del text ampliar mida del text  


Els dentistes recomanen que ens raspallem les dents, com a mínim, dues vegades al dia. La majoria dels nens catalans, però, no segueixen aquesta recomanació i es calcula que un de cada cinc nens d'entre 5 i 6 anys no es raspalla mai les dents. Això té greus conseqüències per a la dentadura, com ara la càries, una malaltia que pateixen quatre de cada deu nens catalans d'entre 11 i 12 anys.
Segons un estudi del Col·legi Oficial d'Odontòlesgs i Estomatòlegs de Catalunya (CEOC), sobre la salut oral dels nens de primer, tercer i sisè de primària i segon d'ESO, els hàbits dels escolars catalans no són bons. De fet, s'ha detectat que la majoria dels nens d'entre 5 i 6 anys només es raspalla les dents un cop al dia i un de cada cinc no ho fa mai.

Aquestes xifres queden lluny de la recomanació internacional de la Federació Dental Internacional, que proposar raspallar-se les dents com a mínim dos cops cada dia per mantenir una bona salut buco-dental. Una altra dada preocupant és que un de cada quatre nens d'entre 10 i 11 anys té càries.

Davant dels resultats d'aquest estudi, el CEOC, en col·laboració amb l'empresa Licor del Polo, han creat un programa escolar didàctic. El material s'enviarà a 1.900 escoles catalanes i servirà per informar i sensibilitzar sobre els factors que influeixen en la detenció i conservació de la salut bucal. A més, es potenciaran els hàbits d'higiene i es recordarà que cal visitar el dentista, com a mínim, un cop l'any des d'una edat primerenca.   lamalla.net
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies