InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Els centres de donació de sang obren els diumenge i festius
Publicat  26/12/2007
reduïr mida del text ampliar mida del text  


Se'ls acaben les excuses als que es resisteixen a ser donants de sang. I és que durant la temporada de Nadal, fins al 30 de desembre, els centres fixos de donació de sang obriran també els matins dels diumenges i dels dies festius, amb l'objectiu, precisament, d'incentivar les donacions. L'excepció són només els dies de Nadal i Sant Esteve que els centres no obriran.

Les previsions apunten a que durant aquestes dates es podran recollir 35.000 donacions, una xifra superior a la de l'any passat que es va situar en les 33.000 unitats, segons dades del Banc de Sang i Teixits.

Els centres fixos estaran oberts els diumenges i festius de 10 a dues del migdia i a més, els donants optaran al premi d'un lot solidari, amb productes de comerç just, facilitat per Intermon Oxfam.

A Barcelona, obriran pels matins els hospitals de Vall d'Hebron, Sant Pau i Clínic, així com l'Hospital Germans Trias i Pujol, a Badalona; el de Bellvitge, a l'Hospitalet, i el General, a Sant Cugat del Vallès.

També estaran oberts la Fundació Althaia a Manresa, la Mútua de Terrassa, l'Hospital Josep Trueta de Girona, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el Joan XXIII de Tarragona i el Verge de la cinta de Tortosa.

També hi haurà unitats mòbils en els eixos comercials i en alguns dels principals centres comercials. A la ciutat de Barcelona, hi haurà un punt fix al Portal de l'Àngel del 3 al 8 de desembre, amb sessions de matí i tarda, amb una petita pausa al migdia. El dimecres 5 de desembre la campanya obrirà tot el dia per atendre el personal comercial de la zona.

Catalunya registra una mitjana de 38,5 donacions per cada 1.000 habitants i només el 30% de les persones que poden donar sang ho fan. En el conjunt del 2006 van recaptar 271.448 donacions de sang, un 4,16% més que el 2005.     lamalla.net
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies