InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Condons a 10 cèntims per promoure el sexe segur
Publicat  26/12/2007
reduïr mida del text ampliar mida del text  


Ja no hi ha excusa per no practicar sexe segur. La fundació holandesa Jippy ha llançat una campanya europea que consisteix, bàsicament, a distribuir entre els més joves preservatius a preu de cost: 10 cèntims. Jippy ha assegurat que hi ha molts nois i noies que no fan servir protecció per l'elevat cost dels condons i ha alertat que els casos de sida i malalties venèries continua creixent a Europa. Els preservatius de Jippy, que evidentment compleixen totes les normes de seguretat i qualitat, es poden comprar a través d'Internet i a diferents establiments.
Jippy ha explicat que fabricar un preservatiu costa uns deu cèntims però que, després, els establiments els vénen a entre 30 i 90 cèntims. La fundació considera que és un preu excessiu i impedeix que molts joves facin sexe segur. "malauradament l'ús del condó entre els joves ha tornat a caure i, segurament, el fet que els condons sigui força cars té molt a veure", ha assegurat Jippy.

Davant aquest fet, Jippy ha decidit llançar una campanya europea per fomentar el sexe segur entre els joves i que posar-se el condó "torni a ser una pràctica habitual". Jippy distribuirà preservatius a preu de cost (10 cèntims) per tal que els joves no tinguin excusa per protegir-se. Es vendran a centres per a joves, escoles, supermercats, farmàcies i màquines expenedores i, a més, també es poden adquirir a través d'Internet.

A banda de conscienciar els joves sobre la importància de mantenir relacions sexuals segures, amb aquesta campanya Jippy vol demostrar que és possible vendre preservatius més barats. Vol donar, així, un toc d'atenció als governs perquè engeguin campanyes i iniciatives per facilitar l'accés als adolescent a aquest producte.       lamalla.net
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies