InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Serveis de Salut Integrats, novament capdavantera en investigació en economia de la salut
Publicat  04/06/2009
reduïr mida del text ampliar mida del text  


  • S'acaba de publicar a la Gaceta Sanitaria un article signat pels nostres investigadors del departament d'Avaluació, informació i recerca, que fa un pas endavant en la recerca de la relació entre morbilitat poblacional, i que serveix de base al capítol que es publica a posteriori en el volum II de la col.lecció sobre Estudis d'Economia de la Salut que edita la Generalitat de la Catalunya.
  • A principis d'any, ja es van publicar les nostres dades de morbilitat en CRGs i costos de farmàcia, convenientment tractades per avaluar un model d'assignació presupostària ajustada per morbilitat de tipus híbrid, que sembla ser millor que els models que són només prospectius. Així, la prestigiosa revista "European Journal of Health Economics", se'n feia ressó amb l'article "Hybrid risk adjustment for pharmaceutical benefits".

La comprensió de la qualitat, els costs i els resultats dels serveis de salut obliga conèixer amb precisió la morbilitat de la població. La mesura de la morbilitat atesa en una població i la seva relació amb els serveis rebuts és una tasca pendent. L'objectiu de l'article és presentar l'experiència d'utilització dels grups de risc clínic (clinical risk groups CRG) com a sistema de mesura de la morbilitat atesa en una organització sanitària integrada (OSI).

S'ha estudiat la població del Baix Empordà (120.000 habitants) entre els anys 2002 a 2005. Els resultats: un 15.5% de la població presenta una o més malalties cròniques dominants, un 9% presenta malalties agudes significatives, un 7% presenta malalties cròniques menors, i un 0.5% malalties molt greus. Entre 2002 i 2005, en un 8% de la població s'identifica l'aparició d'alguna malaltia crònica. La càrrega de malaltia s'incrementa amb l'edat, però en qualsevol grup d'edat, almenys un 40% de les persones romanen sanes.

La comorbilitat en malalties cròniques és un factor determinant en l'explicació del consum de recursos sanitaris, i els CRG són una eina que facilita l'anàlisi a diferents nivells per a la gestió clínica, i per la seva configuració, permeten una millor comprensió de la utilització, els costs i la qualitat del conjunt de serveis rebuts per una població.

ARTICLES PUBLICATS


També podeu llegir notícies anteriors sobre aquest tema:

S'han presentat els resultats sobre l'anàlisi de la morbiditat poblacional i les seves aplicacions

SSIBE obté el premi al millor pòster en les Segones jornades d'innovació en atenció primària

 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies