InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
ciutadans
  INSTITUCIONAL
  CIUTADANS
Activitats de promoció de la salut  
Consells de Salut  
Demanar hora  
Telèfons d'interès  
Informació ingrés hospital  
Unitat d'atenció al ciutadà  
Suggeriments, agraïments i queixes  
Drets i Deures  
Protecció de dades  
Programa Voluntariat Social  
PREVENCIÓ I PROMOCIÓ DE LA SALUT  
PROGRAMA SALUT I ESCOLA  
Preguntes més freqüents  
Enllaços d'interès  
  PROFESSIONALS
  NOTÍCIES

Des d'aquí pots accedir a la teva ABS, hospital o residència assistida
 
Des d'aquest accés ràpid pots accedir als consultoris.
 
especialitats
Aquí trobaràs informació sobre les diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques.

Preguntes més freqüents

- Tinc una urgència. On m'adreço?

El sistema sanitari públic posa a la vostra disposició diversos recursos on us podeu adreçar en cas que us trobeu davant d'una urgència mèdica. 

Us recomanem utilitzar sempre en primer lloc els serveis del vostre Centre d'Atenció Primària per resoldre els problemes de salut.

El servei d'urgències dels CAPs de Palafrugell, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí i Sant Feliu de Guíxols estan a la vostra disposició les 24 hores del dia, tots els dies de l'any. El servei d'urgències del CAP de Palamós, com sigui que és molt pròxim al servei d'urgències de l'Hospital de Palamós, està a la vostra disposició en horari diürn de 9 a 21 hores de dilluns a divendres.

El servei d'urgències de l'Hospital de Palamós està a la vostra disposició les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, per atendre-us en cas que necessiteu assistència urgent o d'emergència.

També, si es tracta d'una urgència, sempre podeu trucar al telèfon 061 CatSalut Respon, on metges i infermeres donen consells de salut i assessoren sobre què cal fer en cada situació. Si cal, envien el metge a domicili o una ambulància. Recordeu que, si no és estrictament necessari, no heu d'anar directament als serveis d'urgències dels hospitals. Així s'evita que es col·lapsin en detriment de les persones que més els necessiten.

En cas d'emergència heu de telefonar al 112.

- Com demano la Targeta Sanitària Individual?

Per demanar la TSI per primera vegada us heu d'adreçar a l'INSS, on us lliuraran un document on s'especificarà la vostra condició respecte al Sistema Nacional de Salut. 

Amb aquest document haureu d'anar al vostre centre d'atenció primària (CAP), on us haureu d'identificar, emplenar el formulari de sol·licitud i presentar la documentació que us indiquin.

El CatSalut us enviarà per correu postal la targeta sanitària al vostre domicili.

Per a més informació podeu trucar al 061, CatSalut Respon.

- Com puc fer-me donant o donar el cos a la ciència?

Fer-se donant és tan senzill com prendre la decisió i fer-ho saber a la família i a les persones més properes. Ells seran els primers a qui es consultarà la possibilitat de la donació després de la mort, tot esperant que respectin la voluntat del o de la donant.

També es pot emplenar el carnet de donant i portar-lo sempre amb la documentació personal com a testimoni de la decisió presa.

Per a més informació es pot contactar amb:

Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT)
Telèfon: 93 339 83 03
Web: www.ocatt.net

Donació del cos a la ciència

L'estudi de l'anatomia és una disciplina bàsica dins la formació mèdica, tant durant els estudis de grau, com durant la formació continuada dels professionals en exercici. 

Tanmateix, la investigació en anatomia obre un ventall de possibilitats per entendre les bases de determinades patologies. Per tant, la decisió d'una persona de fer donació del seu cos per la docència i la investigació, ha de ser considerada com a una contribució vital al desenvolupament de la ciència mèdica.

Per formalitzar la donació cal ser major d'edat i anar personalment al Servei de Donació del Cos a la Ciència de la Universitat de Girona:

Servei de Donació
Facultat de Medicina - Universitat de Girona
C/ Emili Grahit, 77
17071 Girona 

Si no hi podeu anar, podeu trucar als telèfons: 972 419 638 / 972 419 632 

La donació és un acte voluntari, personal i totalment altruïsta. En cap cas el donant rep una compensació econòmica per la seva donació.

- Com puc demanar una segona opinió mèdica?

La segona opinió mèdica és per demanar a un altre metge/ssa un informe mèdic sobre el diagnòstic o el tractament que us han donat per a la vostra malaltia.

Qui la pot demanar?

Les persones amb dret a l'atenció sanitària pública diagnosticades de determinades malalties o circumstàncies greus següents:

a)     Si patiu una malaltia degenerativa progressiva del sistema nerviós central sense tractament curatiu o un càncer maligne.
b)     Si us han d'operar de cirurgia ortopèdica amb risc de limitació funcional important: neurocirurgia, cardiocirurgia, cirurgia vascular o cirurgia oftàlmica.
c)     Si us han prescrit la necessitat d'un trasplantament.
d) Si us han diagnosticat una malaltia rara, és a dir, aquella malaltia que té perill de mort o d'invalidesa crònica (incloses les d'origen genètic) i que només afecta 5 persones de cada 10.000 habitants.

Com es demana?

Us heu d'adreçar a la Unitat d'Atenció al Ciutadà on us informaran dels criteris i us la tramitaran, si escau.

- Com puc canviar de metge de família?

El sistema sanitari públic català contempla la lliure elecció de metge de família.
Per sol·licitar un canvi de metge de família, us heu d'adreçar al vostre CAP i formalitzar una sol·licitud per escrit.

- Com puc sol·licitar documentació mèdica?

La història clínica recull el conjunt de documents relatius al procés assistencial de tota persona atesa en un centre de salut. Així mateix, teniu dret a accedir a la documentació de la vostra història clínica, i a obtenir una còpia de les dades que hi figuren, d'acord amb el procediment que estableixi cada centre.

Us podeu dirigir a:

Hospital de Palamós
Admissió / Documentació
Recepció Central (2a. planta)
Horari: de dilluns a dijous de 8h a 14h i de 15h a 16:30h, i divendres de 8h a 14h.
Telèfon: 972 600 160, extensió 3668

En funció de la documentació i/o finalitat, aquest servei pot ser una prestació pública i per tant gratuïta, o bé haureu de pagar la taxa establerta.

 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies