InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
ciutadans
  INSTITUCIONAL
  CIUTADANS
Activitats de promoció de la salut  
Consells de Salut  
Demanar hora  
Telèfons d'interès  
Informació ingrés hospital  
Unitat d'atenció al ciutadà  
Suggeriments, agraïments i queixes  
Drets i Deures  
Consentiment informat  
Voluntats anticipades  
Protecció de dades  
Programa Voluntariat Social  
PREVENCIÓ I PROMOCIÓ DE LA SALUT  
PROGRAMA SALUT I ESCOLA  
Preguntes més freqüents  
Enllaços d'interès  
  PROFESSIONALS
  NOTÍCIES

Des d'aquí pots accedir a la teva ABS, hospital o residència assistida
 
Des d'aquest accés ràpid pots accedir als consultoris.
 
especialitats
Aquí trobaràs informació sobre les diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques.

Voluntats anticipades

El Document de Voluntats Anticipades (DVA), és el document adreçat al metge/ssa responsable en el qual una persona major d'edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, expressa l'atenció mèdica que desitjaria rebre en cas de trobar-se en una situació d'incapacitat per a prendre decisions i comunicar-se, i no poder expressar personalment la seva voluntat.

L'objectiu del document de voluntats anticipades és mantenir el respecte a les decisions personals del pacient i augmentar la seguretat dels professionals a l'hora de respectar-les.

Aquest document permet exercir el dret a decidir sobre l'atenció mèdica que es desitja i d'altra banda, ajuda a descarregar de l'angoixa que genera als familiars i amics el fet d'haver de decidir pel pacient.

Aquestes instruccions han de ser necessàriament escrites i es pot fer davant de notari/a (que garanteix la capacitat de el/la atorgant i per tant no calen testimonis); o un document privat (escrit de manera lliure o mitjançant algun dels models orientatius disponibles), en aquest segon cas el document ha d'estar signat per tres testimonis (majors d'edat i amb plena capacitat d'obrar,  dels quals dos, com a mínim, no han de tenir relació de parentiu fins al segon grau).

Als punts d'atenció al ciutadà dels nostres centres us informarem de manera detallada com es pot fer aquest document, quin contingut té, quina documentació cal, models orientatius disponibles. També és on podeu lliurar el document de voluntats anticipades elaborat per fer recepció i registre.

Els dubtes i preguntes més freqüents sobre el DVA

Consideracions sobre el document de voluntats anticipades

Model orientatiu DVA

 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies