PGG
  PALAMÓS GENT GRAN
CARTERA DE SERVEIS  
RECURSOS  
COM ARRIBAR-HI  
VOLUNTATS ANTICIPADES  
GESTIÓ AMBIENTAL  
PREGUNTES FREQÜENTS  
SUGGERIMENTS I AGRAÏMENTS  
VISITA VIRTUAL  
PROTECCIÓ DE DADES  
SenyaleticART  
Programa Voluntariat Social  
ENLLAÇOS  
CONTACTA AMB NOSALTRES  

  NOTÍCIES

info PGG
 
 
Departament Salut

Departament de Salut
Centre Proveïdor del CatSalut
Centre Sociosanitari i Hospital de Dia,
inscrits en el Registre de Centres, Serveis
i Establiments Sanitaris del Departament de Salut;
amb el número H17665527

Departament de Benestar i Familia
Centre col·laborador de l'ICASS
Residència Assistida i Centre de Dia de Palamós Gent Gran; inscrits en el Registre d'Entitats, Serveis
i Establiments Socials del Departament de Benestar i Familia, amb els números S06385 i "06386, respectivament.
 
iso14001 gestio ambiental verificada

SenyaleticART

art2

EL PROJECTE SENYALETICART DE PALAMÓS GENT GRAN

Aquest projecte neix de la voluntat de donar un tret diferencial a la senyalització d’un establiment social i sanitari, obert al públic, integrant-la fins on fos possible amb l’entorn i l’espai físic, fusionant-la amb elements pictòrics tot i mantenint l’equilibri necessari entre la part estrictament artística i la part funcional, destinada a la orientació fàcil i intuïtiva dels residents, visitants i treballadors del centre.

Tot plegat és el resultat de combinar recurs “pictòric-artístic” d’autors d’obra relacionada amb el municipi de Palamós i amb la comarca de l‘Empordà i el llenguatge propi d’una senyalització de plantes, espais comuns, vies de trànsit i estances. Aquest binomi, integra en una única forma, la part decorativa i la part descriptiva en el disseny proposat, i en altres casos només la funció decorativa de gran format.

Aquesta fórmula senyalítica–artística, s’origina com a complement d’ajut a la identificació dels espais - ja de per si diferenciats per colors - i a la màxima aproximació de Palamós Gent Gran a una decoració “casolana” que fa més agradable l'estada dels seus residents i visitants.

Aquest projecte, a més a més, permet disposar de peces grans, ideals per a un establiment d’aquestes proporcions, peces que, de ser obra original, hagués estat impossible incorporar a la decoració pel seu elevat cost.

La producció de la totalitat del projecte es única i específica per a aquest equipament, i no es basa en cap altre projecte realitzat prèviament.

de l’obra pictòrica escollida i dels autors:

Per la seva temàtica, qualitat pictòrica, coneixença,  proximitat i disponibilitat, es va optar per l’obra de 2 coneguts pintors de la comarca : Ezequiel TORROELLA i Jaume MALARET.

Ezequiel TORROELLA i MATÓ (Palamós 1921-1998) : conegut pintor palamosí, amb abundant obra pictòrica distribuïda en diverses col·leccions particulars, la col·lecció personal de la seva vídua i el Fons d’Art Municipal de Palamós.

Jaume MALARET : (Sant Feliu de Guíxols 1940 ) : famós pintor resident a Castell d’Aro, amb obra en nombroses col·leccions d’arreu del país i de l’estranger.

La cessió dels drets d’autor va ser possible gràcies a l'amabilitat i generositat de la vídua de l’E. Torroella, Sra. Maria FORNÉ i CARRERAS, i del propi Jaume MALARET, que no van dubtar ni un instant en facilitar-los de forma gratuïta tant bon punt van conèixer quina n'era la finalitat.

les obres escollides

Els originals escollits per a ser reproduïts, són en la seva totalitat olis sobre tela, bàsicament de 3 temàtiques :
- Flors
- Marines
- Paisatge d’interior.

Així, els temes representats són el moll vell de Palamós, la catifa,  Sant Esteve i Cap Gros, S’alguer, Peratallada, Pals, Calonge, Begur, Calella de Palafrugell, les platges del Llanés de Cadaqués, la cala Tamariua de Port de la Selva...
La major part de l’obra original era de mida mitjana (50 x 100), i alguna altra peça gran .

la tècnica de reproducció

Reproducció fotogràfica digital d’alta resolució impresa sobre tela o vinil, sobre bastidor d’alumini i/o PVC.
L’alta resolució de les imatges ha permès redimensionar les obres originals, ampliant-les sense minva de la seva qualitat fins a mides de 300 x 100 cm.

el dissenyador

El professional escollit va ser en Lluís PARERAS, conegut dissenyador palamosí, i col·laborador habitual de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

la producció

RÈTOLS FUTURA S.L. de Sant Joan de Palamós fou la indústria triada per produir tot el projecte, encàrrec que va complir a la perfecció.

agraïments

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà vol agraïr a tots aquells que han participat en el projecte, i molt especialment a la Sra. Maria Forné i al Sr. Jaume Malaret, que amb la seva generositat han contribuït de forma determinant a que Palamós Gent Gran tingui un element diferenciador únic des del punt de vista qualitatiu.


Galeria d'imatges
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies