Docència Accés Restringit Home

Jornades i Seminaris

Recerca i DocŔncia > Recerca > Jornades i Seminaris> V Jornada de Recerca del Baix EmpordÓ - 06.05.2010

V Jornada de Recerca del Baix EmpordÓ - 06.05.2010

L’any 2010 es va recuperar el format habitual de la Jornada de Recerca, centrada en la producció científica dels professionals i centres del Baix Empordà, que l’any 2009 s’havia ampliat a unes Jornades conjuntes de les organitzacions sanitàries de les comarques gironines. Aquella proposta va tenir molt d’èxit i tindrà continuïtat amb organització rotatòria per les diverses entitats implicades, però es va considerar que era interessant mantenir també les jornades pròpies. Tot i que seguirien sent biannuals, es va avançar un any, per no coindidir amb les jornades multicèntriques.        

Es varen plantejar com a objectius de la Jornada:

La Jornada es va celebrar el 6 de maig de 2010, va ser acreditada pel Consell Català de la formació continuada de les professions sanitàries, i va comptar amb el suport de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut i amb el del Departament de Salut.

Es va convidar a tots els professionals dels serveis sanitaris públics de la comarca, a presentar les comunicacions científiques efectuades durant l’any 2009.  A partir de les propostes rebudes, el Comitè de Recerca va efectuar una selecció, ateses les limitacions d’espai i temps disponibles, i al llarg de la Jornada es van poder presentar 14 comunicacions orals, distribuïdes en 2 taules, i van estar exposats 23 cartells (15 en format físic i 8 en format electrònic). Van optar a la millor publicació escrita 25 articles.

La presentació de la jornada la va realitzar Xavier Pérez, Director assistencial de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà. La cloenda la van realitzar Marta Pedrerol, Directora dels Serveis territorials de Salut a Girona, Jordi Coderch, president del Comitè de recerca de SSIBE i M. Teresa Ferrés, presidenta dels òrgans de govern de SSIBE.

La Jornada va incloure també una taula rodona final que presentava les línies de recerca prioritàries de SSIBE identificades pel Comitè de Recerca.

Es van lliurar els premis i accèssits a les millors comunicacions presentades, i premi a la millor publicació efectuada durant l’any 2010, que van rebre:

"Resultats preliminars de la introducció de l’ecografia a la cartera de serveis d’un servei d’urgències hospitalaries".

Estella Nacher J, Oliu Isern G,  Román Martínez J,  Lario García D,  García Martín P,  Cabanelas Barranco A.

 

"Adequació de la prescripció d’antiagregants palquetaris".

Pascual I, Cols M, Bosch A, Grassot Y, González P, Sánchez L.

 

"L’establiment d’objectius de qualitat millora els nostres resultats en el tractament de l’anèmia i l’osteodistròfia en malalts d’hemodiàlisi a l’àrea de Girona".

García Osuna R.

 

"Influència del model de transport sanitari en el perfil del pacient atès en un servei d’urgències".

Moliné N, Arnau G, García L, Conca B, Moldes E, Román J.

 

"Factores asociados al estado nutricional de pacientes geriátricos institucionalizados y atendidos en su domicilio".
Rev Esp Geriatr Gerontol 2009; 44(1):38-41.

Unanue S, Badia H, Rodríguez S, Sánchez I,  Coderch J.

 

Es van inscriure a la Jornada prop d’un centenar de professionals, dels diferents centres i serveis, que van mantenir al llarg de tota la jornada a un nivell d’ocupació gairebé ple, la sala d’actes de l’edifici Fleming.


 

   

Twitter

 

ę 2011 - Serveis de Salut Integrats Baix EmpordÓ - c/ Hospital, 17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamˇs