Docència Accés Restringit Home

Jornades i Seminaris

Recerca i DocŔncia > Recerca > Jornades i Seminaris> VI Jornada de Recerca del Baix EmpordÓ - 26.04.2012

VI Jornada de Recerca del Baix EmpordÓ - 26.04.2012

L'any 2012 s'ha continuat amb el format habitual de la Jornada de Recerca que sempre s'ha centrat en la producció científica dels professionals i centres del Baix Empordà.

Els objectius fonamentals d'aquesta edició es van voler basar en:

Donar
a conèixer a tots els professionals sanitaris del Baix Empordà, les activitats de recerca clínica i epidemiològica realitzades pels diferents centres i serveis.

Fomentar la interrelació de professionals dels diferents àmbits assistencials i categories professionals que intervenen en els primers nivells d'atenció.

Proporcionar una plataforma que faciliti i visualitzi el desenvolupament de projectes de recerca.

La Jornada es va celebrar el 26 d'abril de 2012, i va comptar amb el suport de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut i amb el dels laboratoris Astra Zeneca.

Es va convidar a tots els professionals dels serveis sanitaris públics de la comarca a presentar les comunicacions científiques efectuades durant els anys 2010 - 2011.

La presentació de la jornada va anar a càrrec del Dr. Xavier Pérez, Director assistencial de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà i el Dr. Josep Trias, Director dels Serveis Territorials de Salut. La cloenda la van realitzar Jordi Coderch, president del Comitè de recerca de SSIBE i M. Teresa Ferrés, presidenta dels òrgans de govern de SSIBE.

La Jornada va incloure també la ponència convidada Recerca epidemiològica en infecció per VIH i SIDA a Catalunya. Projecte PISCIS. Contribució de l'Hospital de Palamós que va anar a càrrec de la Dra. Àngels Masabeu.

Aquest any però, es va voler donar una mica més de protagonisme als Residents dels nostres centres dedicant una taula de comunicacions exclusiva per a ells i obrint una nova categoria de premi a la millor comunicació oral de residents i un accèssit a la millor comunicació oral de residents.

A partir de les propostes rebudes, el Comitè de Recerca va efectuar una selecció, ateses les limitacions d'espai i temps disponibles, i al llarg de la Jornada es van poder presentar 16 comunicacions orals, distribuïdes en 3 taules, i van estar exposats 49 cartells (22 en format físic i 27 en format electrònic). Van optar a la millor publicació escrita 19 articles.

Es van lliurar els premis i accèssits a les millors comunicacions presentades, el premi a la millor publicació i el premi i accèssit a la millor comunicació oral de residents efectuada durant l’any 2010, que van rebre:

Millor pòster
Marc Carreras. Anàlisi de la despesa sanitària total d'una població segons la seva morbiditat.

Millor comunicació oral
Marc Carreras. Evolució de les condicions cròniques i del cost sanitari al llarg de la vida.

Millor comunicació àmbit Residents
Bea Conca. Validació del dímer D, escala Wells i ecografia al servei d'urgències de l'Hospital per al diagnòstic de la trombosi.

Accèssit comunicació àmbit Residents
M. Ángela Martínez. Adherència a la dieta mediterrània en l'àmbit del CABE.

Millor article publicat (en revista científica)
Irene Prat. Estrategia para aumentar el cribado de los factores de riesgo cardiovascular en la población joven (publicat al número 21 de 2011 de la revista Enfermería Clínica).

Com es pot comprovar, dos dels premis tenien per temàtica les investigacions en economia de la salut, en que Serveis de Salut Integrats, n'és pioner (vegeu informació relacionada aquí).

Es van inscriure a la Jornada més d’un centenar de professionals dels diferents centres i serveis, que van mantenir al llarg de tota la jornada, a un nivell d’ocupació gairebé ple, la sala d’actes de l’edifici Fleming.

     

 

   

Twitter

 

ę 2011 - Serveis de Salut Integrats Baix EmpordÓ - c/ Hospital, 17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamˇs