Docència Accés Restringit Home

Jornades i Seminaris

Recerca i DocŔncia > Recerca > Jornades i Seminaris> IV Jornada de recerca del Baix EmpordÓ - 07.05.2009

IV Jornada de recerca del Baix EmpordÓ - 07.05.2009

Després de tres edicions de les Jornades de Recerca del Baix Empordà, el Comitè de Recerca, a proposta de Direcció Assistencial, va promoure l’organització d’unes Jornades conjuntes de les organitzacions sanitàries de les comarques gironines. Hi van col·laborar la Fundació Salut Empordà (Figueres), la Corporació Salut Maresme-Selva (Blanes - Calella), l’Institut d’Assistència Sanitària (Salt), l’Hospital Sant Jaume d’Olot, l’Hospital de Campdevànol, els centres de l’Institut Català de la Salut de les comarques gironines, la Clínica Girona i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (Palamós).

Es van plantejar com a objectius de la Jornada:

Es va constituir un Comitè assessor, format per representats de totes les entitats participants, i un Comitè organitzador integrat pel Comitè de Recerca Clínica amb la col·laboració del Servei de Formació, el Gabinet de Comunicació i la Secretària d’AIR de l’entitat.

La Jornada es va celebrar el 7 de maig de 2009, va ser acreditada per l’Òrgan d’acreditació d’activitats de formació continuada i científica de l’Associació Catalana d’Infermeria i reconeguda d’interès sanitari per l’Institut d’Estudis de la Salut, i va comptar amb el suport de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut i del Departament de Salut.

Es va convidar a tots els professionals de totes les organitzacions sanitàries de l’àmbit gironí a presentar les comunicacions científiques efectuades durant els anys 2007 i 2008.  A partir de les propostes rebudes, el Comitè assessor va efectuar una selecció, ateses les limitacions d’espai i temps disponibles, i al llarg de la Jornada es van poder presentar 20 comunicacions orals, distribuïdes en 4 taules, i van estar exposats 40 cartells. Van optar a la millor publicació escrita 10 articles.

La presentació de les jornades la va realitzar Marta Pedrerol, directora dels serveis territorials de Salut a Girona i Xavier Pérez, director assistencial de Serveis de Salut Integrats. La cloenda la varen realitzar Jordi Coderch, president del Comitè de recerca de SSIBE i M. Teresa Ferrés, presidenta dels òrgans de govern de SSIBE.

La Jornada va incloure també una taula rodona final:

Es van lliurar els premis a les millors comunicacions presentades, i a la millor publicació efectuada durant el bienni 2007-2008 (restringida a l’àmbit de SSIBE), que van rebre:

"Ambulatory blood pressure monitoring usefulness in hypertension diagnostic and hypertension treatment control in rural and urban communities".

Cortés Hausmann P, Bisbe Company V, Padilla López D, Trullàs Vila JC, Soler Simón S, Palau Cruells D, Puigdemont Planella E, Bisbe Company J.

 

"Avaluació d’un programa d’intervenció en residències geriàtriques per reduir la freqüentació hospitalària".

Díaz M, Sanz C, Paluzié G.

 

"Ensayo clínico aleatorizado acerca de la efectividad del recordatorio postal para aumentar la cobertura vacunal contra tétanos-difteria en población adulta joven".

Enferm Clin. 2007; 17(4):171-6.

Ibáñez-Jiménez A, Pairet-Jofre G, Prat-González I, Sánchez-Doblado MJ, Tauler-Suñer M.

Es van inscriure a la Jornada més d’un centenar de professionals, dels diferents centres i serveis, que van mantenir al llarg de tota la jornada un nivell d’ocupació gairebé ple, a la sala d’actes de l’edifici Fleming.


 

   

Twitter

 

ę 2011 - Serveis de Salut Integrats Baix EmpordÓ - c/ Hospital, 17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamˇs