Noves bosses per a la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria a l’Hospital de Palamós

Substituïm el cotó orgànic per les bosses de plàstic reciclat.

Des d'avui i coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Servei de Farmàcia de l'Hospital de Palamós estrenarà noves bosses per a lliurar la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria i proposarà respondre una enquesta als usuaris.

Les noves bosses són de plàstic reciclat (RPET) i substitueixen les anteriors bosses que eren de cotó orgànic. Fa un parell d'anys el mateix servei ja va eliminar les bosses de plàstic d'un sol ús per introduir materials orgànics i sostenibles com era el cotó.

Amb la iniciativa, es va aconseguir reduir unes 22.800 bosses de plàstic d'un sol ús, tot i que se'n varen utilitzar unes 4500 de paper kraft. Amb les noves bosses de plàstic RPET, s'espera poder minimitzar el consum de les bosses de paper.

Les noves bosses de material reciclat, donen una segona vida als plàstics de tipologia PET; uns dels més comuns que s'utilitzen en la producció d'envasos de begudes. L'ús del RPET encaixa en els principis de l'economia circular en tancar el cicle de vida dels productes i minimitzar la generació de residus.

Precisament per valorar la iniciativa, el mateix Servei de Farmàcia en col·laboració amb Medi Ambient, van realitzar una enquesta de satisfacció entre les persones usuàries. D'entre la cinquantena de respostes, un 90% dels enquestats valoren positivament la iniciativa i en reclamen la continuïtat. A més, un 57% la continuen utilitzant en cada recollida de medicació successiva.

Amb les noves bosses, també s'ha aprofitat per canviar el missatge positiu i de recordatori de la importància de la utilització de materials sostenibles que usem en el nostre dia a dia.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que promou dins i també fora d'Europa accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d'una setmana del mes de novembre.

Aquest any se celebrarà la 15a edició del 18 al 26 de novembre de 2023 i posarà èmfasi en la importància de reduir els envasos.

En Toni Sànchez ja té la seva nova bossa. Fantàstic!
Servei de Farmàcia de l'Hospital de Palamós
Bossa de RPET