| Prevenció i promoció de la salut

Fem Salut Comunitària a les ràdios locals!

Estrenem les píndoles a Ràdio Palamós i Ràdio Bisbal ja totes les nostres ABS col·laboren amb les ràdios locals respectives.

Aquest juliol Ràdio Bisbal i Ràdio Palamós han començat a emetre consells i píndoles informatives sobre salut. Amb la incorporació d’aquestes píndoles, totes 4 ABS ja col·laboren amb les ràdios locals aportant consells i informació sobre salut.

A Ràdio Palamós s’han començat a emetre les píndoles informatives “Salut Activa”. Diferents professionals de l’ABS de Palamós aborden diferents aspectes relacionats amb salut i ofereixen consells sobre diferents temes. Se’n oferiran una cada dia, entre la 1 i les 2 del migdia i s’aniran publicant progressivament a l’Spotify. La primera píndola tracta sobre el mal de cap i fisioteràpia.

A Ràdio Bisbal s’ha estrenat el programa “La teva Salut”, que tindrà una periodicitat trimestral. Amb una durada de 35 minuts es tractaran en profunditat diferents temes, com és el cas de la benzodependència en el primer programa. Es poden recuperar tots al web de Ràdio Bisbal.

L’ABS de Torroella, la pionera
La primera ABS en estrenar-se amb un programa de ràdio va ser l’ABS de Torroella de Montgrí, amb l’espai “Fem Salut!” a Ràdio Montgrí.

Són programes mensuals d’aproximadament 15 minuts de durada i ja porten des del mes de setembre passat en antena. Han parlat de dietes saludables, malalties respiratòries, activitat física, entre d’altres.

Es poden recuperar tots al destacat de l’Instagram de l’ABS i també a la plataforma SoundCloud de l’Ajuntament de Torroella.

L’ABS de Palafrugell i el programa CAPacitats
A finals de febrer, el CAP de Palafrugell estrenava un pòdcast a Ràdio Palafrugell, que s’anomenta CAPacitats.

També de periodicitat mensual, en cada capítol de 25 minuts de durada els diferents professionals del CAP es centren en diferents temes relacionats amb la salut, com el tabac, el paper de l’infermera, les benzodiacepines o l’accés als serveis de l’ABS.

Es poden recuperar tots al web de Ràdio Palafrugell i també a les plataformes Spotify i IVoox

Tots quatre projectes són possibles gràcies a la comunicació de proximitat de totes les ràdios locals i la seva voluntat de col·laborar i apropar la salut a la població. Gràcies!